Известие

Collapse
No announcement yet.

Маховик и съединител при JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Маховик и съединител при JTD

От доста писания тези дни, разглеждане на EPER различни издания, в мен се породиха няколко въпроса, на които реших да намеря правилния отговор и затова посетих една верига от магазини за части за Алфа. При обсъждането се оказа - в стари издания на EPER дават дизели с лагер помпа - а те са с помпа бутало вилка. Дават ги с обърнат съединител, а те са с прав (или обратното), дават ги с различни видове маховици. При разглеждане на каталози на производители и новия EPER, а и от опит на продавачите се установи - маховикът за всички JTD мотори сега е един и същ, независимо от кубатура и вентили, няма с лагер помпа, съединителите са едни и същи, с изключение на притискателните дискове, които са два вида - усилен и нормален
    Проверката касаеше 156, но тя е еднаква и с 147, с модели на фиат и ланчия
    Моля за подкрепени с факти мнения
    Last edited by tonov; d.m.y г., 18:29. Основание: допълнение
    Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
    156 1.8TS 16V (01.2001)
    147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
    0879369082

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    ot dosta pisaniq тези дни, разглеждане на EPER различни издания, в мен се породиха няколко въпроса, на които реших да намеря правилния отговор и затова посетих една верига от магазини за части за Алфа. При обсъждането се оказа - в стари издания на EPER дават дизели с лагер помпа - а те са с помпа бутало вилка. Дават ги с обърнат съединител, а те са с прав (или обратното), дават ги с различни видове маховици. При разглеждане на каталози на производители и новия EPER, а и от опит на продавачите се установи - маховикът за всички JTD мотори сега е един и същ, независимо от кубатура и вентили, няма с лагер помпа, съединителите са едни и същи
    Проверката касаеше 156, но тя е еднаква и с 147, с модели на фиат и ланчия
    Моля за подкрепени с факти мнения
    Има 147ци 115ps. JTD с лагер помпа и с по различен съединител.
    Attached Files
    Last edited by thecleaner; d.m.y г., 12:42.
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
      Аз по принцип пишех за 156, но това е ценно мнение и ще го разгледам и споделя
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      0879369082

Comment

Под израза "всички жтд-та" какво визираш?
        Дори и 1.9 и 2.4, още и жтд, мжет, жтдм...
        Ако поставиш малко по-точно въпроса, може би ще получиш и малко по-ясен отговор.

п.п. примерно и Стило 115кс е с лагер помпа.

п.п.2 Съединителите на жтд-тата не са еднакви.
        Не се различават само по сила на притискателя, както ти се иска. И на размери са различни при различни жтд-та и не са взаимнозаменяеми.
        Last edited by BO; d.m.y г., 13:11.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
          Под израза "всички жтд-та" какво визираш?
          Дори и 1.9 и 2.4, още и жтд, мжет, жтдм...
          Ако поставиш малко по-точно въпроса, може би ще получиш и малко по-ясен отговор.

п.п. примерно и Стило 115кс е с лагер помпа.

п.п.2 Съединителите на жтд-тата не са еднакви.
          Не се различават само по сила на притискателя, както ти се иска. И на размери са различни при различни жтд-та и не са взаимнозаменяеми.
          Dobre, нека се съсредоточим само за 156 - и М, и M-Jet, и обикновени. И за маховика също
          Last edited by NightRider; d.m.y г., 13:14. Основание: допълн
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Ммммм, да интересна тема.....
            И аз да вметна нещичко, на Фиат-браво, брава, мареа са 230мм а на наще ЖТДЕ-та са 235мм.

И да ползвам хубавата темичка и аз да попитам нещо в тоя ред на мисли...... Нощния предполагам няма да има нищо против.....

Защо се използват 2-варианта с лагерпомпа и с цилиндър?
            Лагерпомпата е по-скъпа и ако се повреди е по-сложна смяната и това е едната гледна точка.
            Но пък от друга страна повечето 156-ци които съм карал са били със сравнително твърд педал на съединителя (те са с цилиндър отгоре на скоростната кутия).
            Докато при 147-ците (които са с лагерпомпа) съединителя е доста по-мек.....

Дали лагерпомпата макар и по-скъпа резервна част и с по-труден достъп при повреда, не е по-сполучливия вариант за силния съединител?
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
              И аз да вметна нещичко, на Фиат-браво, брава, мареа са 230мм а на наще ЖТДЕ-та са 235мм.

И да ползвам хубавата темичка и аз да попитам нещо в тоя ред на мисли...... Нощния предполагам няма да има нищо против.....

Лагерпомпата е по-скъпа и ако се повреди е по-сложна смяната и това е едната гледна точка.
              Но пък от друга страна повечето 156-ци които съм карал са били със сравнително твърд педал на съединителя (те са с цилиндър отгоре на скоростната кутия).

Дали лагерпомпата макар и по-скъпа резервна част и с по-труден достъп при повреда, не е по-сполучливия вариант за силния съединител?
              Хубави са въпросите ти. И на мен ще ми е интересно мнение на специалистите, които се занимават с това. Според мен лагер помпата е по-удачната част от една вилка, която се бута, осигурява по-плавен и равномерен натиск. Но хубавите неща са по-скъпи винаги.
              Колкото до маховиците - всички 156 с демпферни такива са с едни и същи. Това установих днес с колегите от магазина, т.е. те ми го доказаха
              156 1.8TS 16V (01.2001)
              0879369082

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение

Ми едва ли е по-силния вариант. Лагер помпата е предпочитана при бензиновите 156ци, а за тях знаеш че им трябва по слабо усилие. В тоя ред на мисли при 159 пък всичко е на лагер помпи, а на 166 лагер помпа няма.

П.С. На 166 2.0 16v. известен ли е факта на широката алфистка дизелова общественост, че на някои 66ци, съединителя е 324ката и е с маховик както при JTD тата
                Fiat Punto 1.4GT 1996
                Hyundai Tucson 2.0 2007
                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Ми едва ли е по-силния вариант. Лагер помпата е предпочитана при бензиновите 156ци, а за тях знаеш че им трябва по слабо усилие. В тоя ред на мисли при 159 пък всичко е на лагер помпи, а на 166 лагер помпа няма.

П.С. На 166 2.0 16v. известен ли е факта на широката алфистка дизелова общественост, че на някои 66ци, съединителя е 324ката и е с маховик както при JTD тата
                  Виждал съм такова нещо, но не помня коя 166 беше
                  156 1.8TS 16V (01.2001)
                  0879369082

Comment

166 2.4жтд 20v е с лагер-помпа
                    156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                    http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Относно лагер помпата - според мен е важно да е правилно оразмерена и качествено направена. Тя е по-удачния вариант
                      Но да изчистим въпросът за демпферния маховик и съединител за 156 дизелите, ако обичате
                      Last edited by NightRider; d.m.y г., 11:55. Основание: допълн
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

Горна помпа - лагер помпа.
                        Горна помпа, слейв цилиндър, аксиален лагер.

На фиатските jtd-та (105) аксиалния лагер е слабо място.
                        На лагер помпата може да се смени и само лагера и цената е доста по-тънка.
                        ex - 147 16v multijet

Comment

Колега, поне по празниците не показвайте такива скъпи части, че на човек му се дърпа фъша като ги види. Къде точно е разположена тая лагерпомпа, откъде може да се види? Нещо снимка, схема ако може
                          Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                            Колега, поне по празниците не показвайте такива скъпи части, че на човек му се дърпа фъша като ги види. Къде точно е разположена тая лагерпомпа, откъде може да се види? Нещо снимка, схема ако може
                            Поглеждаш отгоре на скоростната кутия и ако няма помпа а излиза един щуцер вертикално значи си с лагер помпа.
                            Fiat Punto 1.4GT 1996
                            Hyundai Tucson 2.0 2007
                            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Liminat Покажи съобщение
                              Твоята е със съединител на дърпане - споко
                              Не е с лагер-помпа.
                              sigpic
                              Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                              Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Working...
                              X